HTML

Új Kor

21. századi eredmények, lehetőségek, fenyegetések, víziók

Friss topikok

Linkblog

Patkányagy vezérli a robotot

2008.08.15. 11:14 :: Daddy21

A robot szenzorai által küldött jelekre a laboratóriumban tenyésztett "patkányagy" reagál: fordulatra ad utasítást a fal előtt, az ütközés elkerülésére.

A patkánymagzat agykérgéből leválasztott és tápanyagban tenyésztett kb. 300 000 neuron kb. öt nap alatt állt össze "aggyá": nyúlványokat növesztettek és kapcsolatba léptek egymással - a tenyészedénybe épített 80 elektróda segítségével vált követhetővé hogyan küldenek jeleket egymásnak.
(A kísérletben is ezek az elektródák közvetítették a robot érzékelőitől - drótnélküli kapcsolatban - érkező és motorjának küldött jeleket.)

A University of Reading (UK) kutatócsoportja az agy működésének jobb megismerését várja a kísérlettől, amely az Alzheimer-, a Parkinson-kór és az epilepszia gyógyításához vihet közelebb. 

Forrás

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: robot patkányagy

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkor.blog.hu/api/trackback/id/tr14617004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.15. 11:17:43

Patkányagy vezérli a robototA robot szenzorai által küldött jelekre a laboratóriumban tenyésztett patkányagy reagál: fordulatra ad utasítást a fal [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása